Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O strategie naţională: Raţionalizarea spitalelor

  Strategia Naţională de Raţionalizare a Spitalelor 2010–2011 se bazează pe patru noţiuni-cheie: • echitate • centrarea sistemului pe cetăţean • calitate • responsabilizare. Scopul: realizarea unui sistem modern de Sănătate, cu structuri flexibile, organizate, localizate şi accesate în aşa fel încât să ţină cont de nevoile şi preferinţele comunităţilor pe care le deservesc. Ca atare, obiectivul principal al noii Strategii îl reprezintă crearea unui sector al serviciilor spitaliceşti performant prin reorganizarea, descentralizarea şi informatizarea spitalelor. (...)

De asemenea, se urmăreşte asigurarea unei finanţări sustenabile şi remodelarea finanţării spitalelor, dar şi elaborarea unei strategii coordonate de resurse umane în domeniul medical. Conform proiectului, pacientul – deci consumatorul de servicii de sănătate – va avea un control, dar şi o responsabilitate mult mai mare. De asemenea, acestuia i se va da posibilitatea de a avea acces la informaţii de calitate şi de a putea participa la deciziile legate de propria sănătate, ceea ce în prezent se întâmplă foarte rar. Conform Planului de acţiuni, anul acesta vor fi finalizate procesele de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi, dar şi cel de raţionalizare a cheltuielilor de personal în spitale. De asemenea, s-a realizat creşterea autonomiei managementului spitalicesc şi reducerea numărului de paturi din aceste unităţi. În 2011, sistemul de sănătate va trece la acreditarea spitalelor, la introducerea cardului de sănătate, precum şi la implementarea unui nou sistem de finanţare a spitalelor. Este prevăzută şi finalizarea sistemului integrat de informatizare a unităţilor spitaliceşti. Realizat în colaborare cu experţi ai Băncii Mondiale, documentul privind această strategie este publicat – în vederea dezbaterii publice – pe site-ul MS: www.ms.ro
    În urma aplicării Strategiei Naţionale de Raţionalizare a Spitalelor, transparenţa în sistemul sanitar va creşte. Vor fi furnizate, permanent, servicii de sănătate integrate în care pacientul primeşte serviciile medicale de care are nevoie şi în forme variate, la toate nivelurile de asistenţă.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.