Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Oprirea sângerării cu ajutorul unui nou adeziv medical

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 21 octombrie 2022

Aproximativ două milioane de oameni mor anual, în lumea întreagă, din cauza hemoragiilor. Hemoragia necontrolată generează peste 30% din decesele survenite prin traumă, având în vedere situaţiile cu insuficiente opţiuni terapeutice.

        În acest context, cercetătorii de la Universitatea McGill au dezvoltat un adeziv medical care ar putea salva vieţi. Ei au fost inspiraţi de structurile identificate la animalele marine, precum midiile și viermii plaţi.

        Acești bioadezivi pot absorbi și coagula rapid sângele, formând o bioaderenţă puternică, fără a fi nevoie de compresie, pentru a rezista tensiunii arteriale și pentru a sigila locul de sângerare. Ei se formează prin infuzarea unui xerogel hemostatic macroporos cu lichide funcţionale. Xerogelul hemostatic este dur, biodegradabil și activ în promovarea coagulării sângelui.

Lichidele funcţionale infuzate permit adezivitate universală, au funcţie antibacteriană, stabilitate la depozitare și pot fi implementate ușor. De asemenea, acești bioadezivi pot fi îndepărtaţi fără a provoca resângerare sau pot fi lăsaţi în interiorul corpului pentru a fi absorbiţi. Rezultatele favorabile au fost obţinute până acum pe modele animale.

 

https://www.nature.com/articles/s41467-022-32803-1

Etichete: material hemostatic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.