Newsflash
Știri

Președintele României, mesaj special de recunoștință: „Avem încredere în medicii noștri”

de Florentina Ionescu - oct. 8 2020
Președintele României, mesaj special de recunoștință: „Avem încredere în medicii noștri”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut aseară o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, în contextul COVID-19, mulțumind cu această ocazie tuturor medicilor și personalului medical din țară.

La începutul conferinței, președintele a amintit că România a avut în ultima săptămână cea mai mare creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire de la debutul epidemiei de COVID-19. Cifre îngrijorătoare s-au înregistrat atât în privința numărului de decese, cât și al numărului de pacienți internați în secțiile de terapie intensivă.

klaus iohannis 7 octombrie

„Tendința actuală este una de creștere accelerată a ratei infectărilor, care duce la aglomerarea spitalelor, a secțiilor de terapie intensivă și, din păcate, la un număr tot mai mare al deceselor. În acest context, măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse și respectate aceste măsuri, cu atât mai rapid își vor produce efectele și vor putea fi ridicate din nou”, a declarat Klaus Iohannis la conferința de la ora 18:00 de miercuri.

Președintele a subliniat că situația referitoare la cazurile noi de COVID-19 este complicată nu doar în România, ci și în restul statelor europene.

Medicii, oameni extraordinari

Sistemele de sănătate din toate țările au fost supuse în ultimele luni unei mari presiuni, a punctat președintele, „iar medicii au făcut eforturi uriașe pentru a salva viețile oamenilor”.

„Transmit, de aceea, un mesaj special de recunoștință și mulțumire tuturor medicilor și personalului medical din România pentru profesionalismul și dedicarea dovedite de-a lungul unei perioade extrem de dificile. Acești oameni extraordinari, care și-au ales această profesie vocațională, merită respectul nostru și admirația noastră fiindcă sunt permanent în prima linie a luptei cu virusul. Avem încredere în medicii noștri, fie că sunt infecționiști, specialiști în terapie intensivă, epidemiologi sau medici de orice specialitate”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar președintele este convins că, în ciuda pericolului suplimentar la care se expun medicii, aceștia vor acționa cu același devotament.

„Vreau să îi asigur pe medici, pe asistenții medicali, pe cei din direcțiile de sănătate publică, pe managerii de spitale că sunt alături de ei și că, împreună, vom face față acestei crize. Este o luptă nu doar a sistemului medical, este o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate”, a adăugat președintele României.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe