Newsflash
Știri

Protest la o maternitate din Iași. Ce spune directorul medical de la Spitalul Clinic „Cuza Vodă”

de Dorina Novac - mar. 25 2020
Protest la o maternitate din Iași. Ce spune directorul medical de la Spitalul Clinic „Cuza Vodă”

Angajații de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi au protestat, miercuri, după ce acolo a fost adusă o pacientă însărcinată, suspectată că are coronavirus.

Aceștia spun că nu au echipament de protecție împotriva coronavirusului și, mai mult, spitalul lor nu era de gardă, prin urmare pacienta ar fi trebuit dusă la Maternitatea Cuza Vodă Iaşi.

gravida protest maternitate

Referitor la declarațiile făcute de medicii de la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Elena Doamna Iași, potrivit cărora spitalul lor nu era de gardă și pacienta ar fi trebuit dusă la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Cuza Vodă” Iași, au fost făcute următoarele precizări:

„Potrivit adresei cu nr. 9849 din 23.03.2020 a Direcției de Sănătate Publică Iași, pe perioada cât situația o impune, toate cazurile confirmate cu COVID-19 și care necesită desfășurarea de activități medicale în acordarea asistenței obstetricale și rezolvarea patologiei ginecologice să fie preluate de către Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Elena Doamna Iași”, a declarat dr. Bogdan Doroftei, director medical Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Cuza Vodă” Iași.

Acesta spune că a trimis la Spitalul „Elena Doamna” 3 echipamente complete de protecție, precum și un medic de gardă, care să se ocupe de caz.

„În contextul actual, este vital să menținem Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Cuza Vodă” Iași pentru asigurarea asistenței medicale pentru pacientele din întreaga Moldovă și NU NE permitem să ajungem în situația unor alte spitale mari din țară. Credem că doar colegialitatea, ajutorul reciproc și respectarea regulilor ne pot face să traversăm cu bine această perioadă. Comunicarea deficitară și lipsa colaborarii între medici poate conduce la o creștere a stării de panică la nivelul personalului medical și poate perturba grav activitatea medicală și încrederea populației în serviciile de sănătate”, a adăugat dr. Bogdan Doroftei.

document maternitate


Notă autor:

Sursă imagine: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe