Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România, pe ultimele locuri în Europa la consum de fructe și legume

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 22 septembrie 2021, ora 12:23

László Borbély, consilier de stat și coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, spune că trebuie să îndemnăm oamenii să consume în mod inteligent cât mai multe fructe și legume.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din țara noastră a promovat ieri, 21 septembrie, rolul consumului sporit de fructe și legume în adoptarea unui stil de viață durabil și sustenabil, prin sesiunile aplicate ale conferinței „Anul Internaţional al fructelor şi legumelor”. 

consum fructe si legume romania conferinta

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Guvernului României, conferința a fost prilejuită de Anul Internațional al Fructelor și Legumelor și de Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile. 

„România ocupă ultimele locuri în Europa la consumul de fructe și legume. La gust, savoare și calitate cred că încă stăm foarte bine, lucru confirmat și de specialiști. Trebuie să profităm de acest lucru. În Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile, îndemnăm oamenii să consume în mod inteligent cât mai multe fructe și legume, contribuind astfel și la combaterea risipei alimentare și la reducerea cheltuielilor lunare. Acestea sunt secretele simple din spatele unei alimentații sănătoase și unui stil de viață sustenabil”, a declarat László Borbély, consilier de stat.

Specialiști din România și din Europa au împărtășit cele mai bune măsuri administrative și politici din domeniul agriculturii și legumiculturii bio, atât pentru fermierii producători cât și pentru consumatori. 

laszlo borbely
László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Au fost aduse în discuție exemple de bună practică, dar și sfaturi utile pentru alimentația noastră de zi cu zi de la nutriționistul Mihaela Bilic și de la chef Adrian Hădean. Evenimentul a avut loc în cadrul Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile în România.

Fotografie creată de PhotoMIX Company, de la Pexels

Etichete: fructe legume consum de fructe anul international al fructelor si legumelor Laszlo Borbely

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.