Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

S-a prelungit valabilitatea cardurilor de sănătate

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 10 august 2018
    Termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la cinci la șapte ani printr-o hotărâre de guvern, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), într-un comunicat de presă. Precizarea a fost făcută după ce instituția a primit mai multe sesizări, potrivit cărora unii furnizori au refuzat să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, sub pretextul că dețin carduri cu termenul de valabilitate inscripționat depășit. În acest context, reprezentanții CNAS au menționat că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilității, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de șapte ani.
    Cardurile de sănătate emise începând cu data de 1 august 2018 au de la început durata de valabilitate de șapte ani, mai menționează instituția. Potrivit CNAS, prelungirea valabilității permite economii de aproximativ 270 de milioane de lei prin degrevarea bugetului de stat de cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14,2 milioane de carduri noi în perioada 2018–2019.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.