Newsflash
Știri

SCJU Târgu Mureș: intervenţie de reimplantare scalp, la o tânără țesătoare

de L. Budin - iun. 14 2022
SCJU Târgu Mureș: intervenţie de reimplantare scalp, la o tânără țesătoare

O echipă medicală a realizat o intervenţie chirurgicală de reimplantare a scalpului, în cazul unei tinere de 20 de ani, care a suferit un accident de muncă într-un atelier de ţesătorie.

Pacienta şi-a prins părul într-un război de ţesut, producându-se avulsia (smulgerea) completă a scalpului, se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

scju-tgmures-scalp
Sursă foto: Facebook SCJU Târgu Mureș

 

Intervenţia chirurgicală extrem de complexă a durat aproximativ 10 ore şi a constat în toaleta chirurgicală a scalpului şi a defectului de la nivelul capului, sub anestezie generală, disecție pentru evidențierea vaselor de sânge (artere şi vene), prepararea acestora urmată de arteriorafie și venorafie, hemostaza, sutură la piele”, se precizează în document.

Aproape toată intervenția s-a derulat sub magnificaţie – lupe, inițial, și microscop, 6-7 ore.

Luând în considerare mecanismul de producere al traumatismului, zona implicată, precum şi complexitatea intervenţiei şi a riscului crescut de eşec al unei astfel de proceduri, am decis să amânăm mediatizarea, pentru a vedea evoluţia cazului”, se precizează în comunicat.

La ora actuală, evoluţia pacientei este una bună, scalpul fiind vascularizat. Intervenţia de replantare a scalpului este considerată un succes.

Echipa medicală a fost formată din dr. Cristian Trâmbițaș, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, conf. dr. Szederjesi Janos, medic primar ATI, precum și din medicii rezidenți (chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă) dr. Cristian Vintilă, dr. Graţiana Lateș, dr. Camelia David, dr. Pap Timea.

Activitatea medicilor cu cabinete proprii, recunoscută ca vechime în muncă

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe