Newsflash
Știri

Secția de urologie a SJU Baia Mare, dotată cu aparatură de ultimă generație

de Dorina Novac - apr. 14 2021
Secția de urologie a SJU Baia Mare, dotată cu aparatură de ultimă generație

Secţia de urologie a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost dotată cu aparatură necesară tratamentului multimodal al litiazei urinare.

Reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare au anunțat că secția de urologie este dotată acum cu aparatură de ultimă generație.

aparatura medicala
Sursă imagine: Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia -Mare

„Aparatura laser de litotritie permite fragmentarea «in situ» a litiazei urinare cu o rată de complicații minimă. Litiaza renală are de acum rezolvare endoscopică minim invazivă prin abordarea tehnicii NLP (nefrolitotomie percutanată), respectiv ureteroscopie flexibilă”, au precizat reprezentanții unității medicale.

Totodată, cistoscopul flexibil intrat în dotarea secției ajută în diagnosticul și managementul pacienților cu hematurie, respectiv al pacienților cu patologie tumorală vezicală cunoscută, oferind un diagnostic rapid și un timp de spitalizare mai scurt”, au precizat reprezentanții spitalului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe