Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Societatea Română de Dermato-Oncologie

Viața Medicală
Conf. dr. Costin CĂRUNTU vineri, 15 octombrie 2010

    Prima Conferinţă a Societăţii Române de Dermato-Oncologie cu tema Coordonate oncologice în dermatologie s-a desfăşurat, recent, la Bucureşti, cu participarea a numeroşi medici dermatologi. Reuniunea a beneficiat de prezenţa unor invitaţi de prestigiu, personalităţi recunoscute internaţional ale chirurgiei dermatologice, precum dnii dr. Lawrence Field, profesor emerit al Universităţii California, dr. Perry Robins, profesor emerit al Universităţii din New York şi preşedinte-fondator al Societăţii Internaţionale pentru Dermato-Chirurgie, prof. dr. Antonio Picoto, membru în comitetul de conducere al Academiei Europene de Dermatologie şi Venerologie, prof. dr. Arie Orenstein, fost preşedinte al Asociaţiei Medicale din Israel, prof. dr William Hanke, de la Universitatea de Medicină din Indiana, fost preşedinte al Societăţii Internaţionale pentru Dermato-Chirurgie. (...)

    Lucrările conferinţei au fost deschise de dna prof. dr. Rodica Cosgarea, preşedinta Societăţii Române de Dermato-Oncologie. În continuare, dl. prof dr. Perry Robins a prezentat participanţilor modul în care a evoluat chirurgia Mohs în ultimii 45 de ani, iar dl prof. dr. Antonio Picoto a evidenţiat rolul chirurgiei Mohs în tratamentul cancerelor epiteliale. Ceremonia de deschidere a fost urmată de o sesiune plenară, în cadrul căreia au fost prezentate lucrări ştiinţifice aparţinând unor variate arii ale dermato-oncologiei, cuprinzând cazuri clinice, aspecte histopatologice deosebite, tratament chirurgical, terapie sistemică, cercetare fundamentală.
    În contextul în care, în ultima perioadă, creşterea incidenţei tuturor formelor de cancer cutanat este din ce în ce mai rapidă, iniţiativa medicilor dermatologi de a forma o societate dedicată dermato-oncologiei va contribui la o mai bună pregătire în domeniu a acestora şi merită a fi sprijinită.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.