Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile: nu vor fi introduse noi restricții

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 16 iulie 2020, ora 12:50

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut ieri, 15 iulie, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. El a anunțat că starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile.

Președintele a precizat la începutul discursului său că a analizat situația epidemiologică, măsurile care se impun pentru perioada următoare și astfel s-a luat decizia de prelungire a stării de alertă.

klaus iohannis 15 iulie 2020

„Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19. Este mult. Este foarte mult. Și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții!”, a spus ieri președintele României.

El a făcut apel la respectarea măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2:

„Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele!”.

Nu vor fi noi restricții

În aceste condiții, a explicat președintele țării, „în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile”.

„Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Declarația completă poate fi citită aici.

Sursa foto: www.presidency.ro

Etichete: stare de alertă stare de alerta prevenire covid-19 COVID-19 SARS-CoV- 2 Klaus Iohannis

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.