Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tehnologie medicală: startupul XVision devine Rayscape

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 21 septembrie 2022, ora 11:40

Un cunoscut startup din domeniul MedTech (tehnologie medicală) își schimbă numele în Rayscape și anunță o nouă direcție strategică de dezvoltare.

XVision, platforma medicală bazată pe algoritmi de inteligență artificială, care dezvoltă produse pentru a-i sprijini pe medicii radiologi în analiza și interpretarea imaginilor medicale (despre care Viața Medicală a scris aici), își schimbă identitatea de brand și devine Rayscape, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Inteligenţa artificială, mai aproape de radiologi 

Rayscape preview

În contextul planurilor de expansiune globală, a numărului semnificativ de parteneriate cu spitale, clinici și medici din toată Europa, produse imagistice noi pentru segmentul de pacienți oncologici și un scop al business-ului reiterat, viziunea și valorile companiei se regăsesc firesc în noua identitate de brand: o rază de lumină care își găsește calea într-o mare de diagnostice incerte.

„Am început călătoria XVision în 2018 cu un scop precis: să generăm un impact pozitiv în lume. De atunci, ne-am străduit să facem sistemul de sănătate mai inteligent cu ajutorul tehnologiei, mai exact prin oferirea de instrumente precise pentru analiza imaginilor medicale. În prezent, pentru a ne consolida poziția pe piață, am decis să venim cu o nouă identitate de brand, însemnând un nou nume, slogan și identitate vizuală. Am devenit Rayscape și motto-ul nostru este Nu ratezi nimic. Vezi tot”, spune Ștefan Iarca, CEO Rayscape. 

Stefan Iarca_Co-Fondator & CEO XVision

Inteligența artificială folosită în imagistică

Produsele Rayscape, ce folosesc inteligența artificială pentru analiză imagistică, sunt utilizate în prezent de către 100 de instituții publice și private România, Polonia, Ungaria, Slovacia și Croația. Printre clienți se numără companii importante din sectorul privat, dar și din sfera publică.

Rayscape va continua să aducă valoare prin dezvoltarea de algoritmi de inteligență artificială dedicați analizei imagistice. Compania păstrează în portofoliu său cele două produse existente dedicate analizei radiografiilor de torace și analizei CT-urilor de plămâni și plănuiește, totodată, dezvoltarea de noi produse dedicate imagisticii oncologice.

XVision a început deja demersurile către zona oncologică prin dezvoltarea produsului dedicat CT-urilor de plămâni, acesta fiind capabil să detecteze, să măsoare și să urmărească evoluția nodulilor pulmonari, toate aceste caracteristici fiind extrem de importante în detecția timpurie și monitorizarea pacienților cu cancer pulmonar.

Rayscape va continua această linie de business, îmbunătățind produsele existente și având în plan dezvoltarea de noi produse ce vor putea fi folosite în tratarea și monitorizarea pacienților oncologici. 

Echipa Rayscape

De ajutor medicilor radiologi

Rayscape, cunoscut anterior sub numele de XVision, este un asistent digital complex pentru medicul radiolog. Produsele dezvoltate sub umberela Rayscape folosesc algoritmi de inteligență artificială pentru a ajuta radiologii în analiza imaginilor medicale precum radiografii de torace sau CT-uri de plămâni.

Rayscape, prin intermediul soluțiile dezvoltate, face un pas în față pentru a ajuta medicii radiologi să devină mai rapizi, mai buni și mai preciși în analiza imagistică.

Etichete: soft XVision XVision Radiologie si imagistica medicala inteligenta artificiala Rayscape stefan iarca ct pulmonar algoritm cancer pulmonar

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.