Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Timișoara: Centrul de recuperare a bolnavilor cu boli pulmonare va fi gata în primăvară

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 29 decembrie 2022, ora 12:36

Noul Centru de recuperare pulmonară de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, destinat pacienţilor cu boli pulmonare sau care au sechele în urma trecerii prin COVID, ar putea fi finalizat în primăvara anului viitor.

Timisoara

„Șantierul de la noul centru de recuperare pulmonară de la Spitalul Victor Babeș a început în februarie anul trecut. Acum, mai bine de 60% din lucrare e finalizată și în primăvară estimăm că va fi gata, dacă nu apar întârzieri neprevăzute. Aici va funcționa un centru modern de recuperare respiratorie pentru pacienții cu boli pulmonare sau sechele lăsate de COVID”, a precizat, într-o postare pe Facebook, Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara.

Cele două clădiri noi ale centrului vor avea 13 saloane, 4 cabinete de studii clinice, 5 cabinete medicale, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună și spații cu destinații speciale.

Dominic Fritz a menționat că medicii vor avea la dispoziție o sală de conferințe, iar studenții, o sală de curs. În final, clădirea adiacentă de lângă ele este planificată pentru reabilitare.

„Am investit anul acesta aproape 50 de milioane de lei în infrastructura de sănătate a Timișoarei, pentru ca timișorenii și cei din regiune care vin la Timișoara să se trateze, să aibă condiții medicale demne de secolul în care trăim”, a mai scris primarul municipiului Timişoara.

Etichete: spitalul victor babes timisoara boli pulmonare sechele lasate de COVID recuperare pulmonara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.