Newsflash
Cultură LIFESTYLE

Unboxing Muzeul Abandonului

de Florentina Ionescu - aug. 18 2023
Unboxing Muzeul Abandonului

Primul muzeu exclusiv digital din România a inaugurat, la 10 august, o expoziţie ce va fi disponibilă până în septembrie în spaţiul Cartierului Creativ din Piaţa Amzei 13, din Capitală.

Primul muzeu exclusiv digital din România a inaugurat, la 10 august, o expoziţie ce va fi disponibilă până în septembrie în spaţiul Cartierului Creativ din Piaţa Amzei 13, din Capitală. Proiectul intitulat „Unboxing Muzeul Abandonului - live museum” se desfășoară până la 7 septembrie 2023. Îl puteţi vizita de miercuri până duminică, între orele 12:00 și 20:00, accesul fiind gratuit.

Iniţiatorii Muzeului Abandonului au inaugurat luna aceasta, în spaţiul expoziţional al Cartierului Creativ din Strada Amzei nr. 13, un proiect multidimensional despre fenomenul abandonului copiilor în România. În cadrul expoziţiei temporare din Capitală, vizitatorii pot vedea de la expuneri muzeale fizice la cele virtuale și de la activităţi muzeale live la un spaţiu video dedicat mărturiilor de la Căminul-Spital Sighet, se arată într-un comunicat de presă.

„Unboxing Muzeul Abandonului - live museum” este, de fapt, numele unei expoziţii-laborator. Aceasta aduce în faţa publicului bucureștean o parte din activităţile de cercetare ale muzeului digital, dar și o transpunere parţială în plan fizic a expoziţiei „Sighet. Cămin-Spital”. 

Cei care vor vizita spaţiul expoziţional pot vedea în perioada următoare: un mic laborator live de arhivare; proiectul de realitate virtuală „Sighet. Cămin-Spital” și expoziţia fizică având aceeași temă; precum și patru conferinţe marca Muzeul Abandonului, dezvoltate în jurul mai multor teme.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe