Newsflash
ACTUALITATE Știri

„Brățara Vieții”, disponibilă gratuit pentru persoanele cu un venit lunar de până la 2.500 lei

de Magdalena Tănăsescu - iun. 23 2023
„Brățara Vieții”, disponibilă gratuit pentru persoanele cu un venit lunar de până la 2.500 lei

Persoanele care locuiesc în sectorul 1 al Capitalei și care au un venit lunar de până la 2.500 lei beneficiază în mod gratuit de ”Brățara Vieții”, un sistem de teleasistență medicală 24h/24, oferit de Centrul Multifuncțional Caraiman.

Prin acest sistem, pacientul primește o brățară echipată cu buton de panică pe care o poartă permanent la mână, și un telefon mobil asociat acesteia, care poate trimite o alertă către Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncţional Caraiman, cu regim non-stop.

Dacă persoana se simte rău sau consideră că are nevoie de asistență medicală, va apăsa butonul roșu al brățării, iar telefonul mobil va apela instant serviciul de telemonitorizare.

După primirea alertei, specialiștii centrului vor declanșa protocolul de urgență pentru acordarea asistenței medicale, iar dacă este cazul se va apela sistemul unic de urgență 112, cu transmiterea fișei medicale a pacientului.

De sistemul ”Brățara Vieții” beneficiază gratuit pensionari sau salariați cu un venit lunar de până la 2.500 lei inclusiv, sau alte categorii vulnerabile: persoane cu dizabilități, persoane aflate în șomaj, în evidența serviciilor de asistență socială, precum și alte categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat, dar au domiciliul în sectorul 1.

Sistemul este disponibil și altor categorii de persoane din sectorul 1, contra unei sume de 10 lei/lună, pentru cei cu venit lunar net între 2.501 și 3.500 lei, respectiv 20 lei/lună, pentru cetățenii cu venituri lunare de peste 3.500 lei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe