Newsflash
Cultură

Între realitate și visare

de Candid STOICA - iul. 7 2023
Între realitate și visare

Spectacolul cu care Teatrul Nottara își încheie stagiunea, Mama, realizat de Cristi Juncu după piesa dramaturgului francez Florian Zeller (printre altele, și autorul piesei „Tatăl”), are ca temă principală singurătatea.

Rămasă singură după ce și-a crescut copiii – soţul fiind mai mult plecat de acasă –, Anne cade pradă unor vise teribile, neobișnuite. Vise care o duc în pragul „nebuniei”, când nu mai e stăpână pe psihicul și pe hotărârile ei.

Folosind o traducere a lui Bogdan Butaș, un decor sobru, semnat de Carmencita  Brojboiu (o cameră modestă, al cărei perete este o oglindă mare care și ea proiectează visele nebuloase ale  eroinei), și  o distribuţie adecvată, Cristi  Juncu realizează un spectacol dens, dramatic, aspru până la limita suportabilităţii, în care realitatea se 
împletește cu visul.

Secondată de Sorin Cociș (un element de bază în trupa teatrului) și tinerii Rareș Andrici (fiul) și Alexandra Murăruș (nora, o figură nouă pentru mine), 
Catrinel Dumitrescu reușește în acest spectacol cel mai reușit rol al carierei sale. Actriţa urmărește cu exactitate dramatismul și dezarticularea psihică a eroinei, jucând la cote emoţionale înalte drama în care se scaldă, negăsind alte soluţii decât „visele”!

O piesă care a generat un spectacol de mare calitate artistică, urmărit cu multă emoţie de un public de toate vârstele. O notă bună pentru Teatrul Nottara, care a ales acest text interesant, ce avansează o problemă de mare actualitate pentru societatea modernă în care trăim.
 


Notă autor:

Foto: Teatrul Nottara

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe