Newsflash
Știri

10 octombrie, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

de L. Budin - oct. 10 2023
10 octombrie, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

La 10 octombrie, anual, începând din 2017, este sărbătorită Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, instituită prin Legea 168/2017.

Conform inițiatorilor actului normativ, se dorește încurajarea agriculturii naţionale, fermierii români având ocazia să prezinte produse autohtone de calitate, informează Agerpres.

Se mai doreşte îmbunătățirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone şi de produse tradiţionale. 

Articolul 2 al legii menționează că „prin produs agroalimentar românesc se înţelege produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi are inscripţionat pe etichetă drapelul României”.

Prin educația oferită, produsele din fermele și stațiunile noastre sau evenimentele la care invităm cu drag fermierii locali, ne bucurăm să contribuim în fiecare zi la promovarea produselor agroalimentare românești!”, stă scris pe pagina de Facebook a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, cu ocazia acestei zile. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook USAMV Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe