Newsflash
ACTUALITATE Știri

3.000 de profesioniști în management sanitar, formați până în 2025

de Magdalena Tănăsescu - ian. 12 2024
3.000 de profesioniști în management sanitar, formați până în 2025

Peste 120 de formatori vor contribui, grație unui program finanțat de PNNR, la pregătirea a 3.000 de profesioniști în poziții de management în domeniul Sănătății în România, până în anul 2025.

Potrivit unei postări pe Facebook, formatorii și-au consolidat abilitățile de predare în cadrul a 6 module conduse de 16 profesori de renume mondial.

 

Programul de formare în domeniul managementului serviciilor de sănătate (Training of Trainers) a fost organizat de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS), cu sprijinul Biroului Regional al OMS pentru Europa - WHO Regional Office for Europe și al Biroului OMS România.

 

„Reprezentanți ai celor 6 universități de medicină, ai INMSS și ai instituțiilor din subordinea Ministerului Sănătății au avut ocazia de a accesa cele mai noi modele și practici de predare pentru managerii serviciilor de sănătate, astfel încât România să poată începe să construiască soluții personalizate care să răspundă cât mai bine provocărilor din domeniu”, a declarat dr. Caroline Clarinval, reprezentanta OMS și șefa Biroului OMS din România. 

 

La ceremonia de finalizare a parcursului de formare au participat și ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, rectorul UMF „Carol Davila” București și reprezentant al Alianței G6-UMF, prof. univ. dr. Viorel Jinga, și directorul Institutului Național pentru Managementul Serviciilor de Sănătate, prof. univ. dr. Cristian Vlădescu. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe