Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

30 de minute în fiecare zi

de Dr. Mariana MINEA - iun. 23 2023
30 de minute în fiecare zi

Comitetul Internaţional Olimpic lansează o campanie dedicată mișcării, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu ocazia Zilei Mondiale Olimpice.

Denumită „Let's move" („Să ne mișcăm”), iniţiativa globală își propune să inspire populaţia să facă mai multă mișcare în fiecare zi. Unul din patru adulţi și 80% dintre tineri nu ating nivelul minim de activitate fizică necesară pentru o sănătate optimă. Lipsa timpului este unul dintre cele mai invocate motive ale acestui fenomen. Doar 30 de minute de mișcare zilnic este un început în această direcţie, cu beneficii semnificative pentru corp și minte. Campania Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) încurajează oamenii să își găsească acest timp în fiecare zi pentru a face mișcare oricum și oriunde.

„Când facem sport, ne menţinem mintea și corpul puternice și sănătoase. Când facem sport, acest lucru ne inspiră să dăm ce avem mai bun din noi, ne face să visăm, aduce bucurie și apropiere între oameni. (...) Vrem să inspirăm lumea să se miște mai mult în fiecare zi. Sportul și activitatea fizică reprezintă un instrument necostisitor, cu impact ridicat pentru corpuri și minţi sănătoase și pentru comunităţi reziliente”, a declarat Thomas Bach, președintele CIO.

#LetsMove

Peste 131 de evenimente cu participare în masă și de activări digitale vor avea loc la nivel mondial în cadrul acestei campanii. Iniţiativa este susţinută de sportivi recunoscuţi, printre care Allyson Felix (cea mai medaliată atletă americană, 37 de ani), fostul baschetbalist spaniol Pau Gasol (42 de ani), jucătoarea de badminton Pusarla Venkata Sindhu, din India (27 de ani) și Yusra Mardini (25 de ani), fostă înotătoare, refugiată din Siria.

Campania încurajează fiecare persoană să devină o sursă de inspiraţie pentru cei din jur și să posteze pe social media despre modul în care este activă fizic, folosind tagurile #LetsMove, #OlympicDay și @Olympics.

În fiecare an, 23 iunie este Ziua Mondială Olimpică, marcând înfiinţarea Comitetului Internaţional Olimpic în 1894. Organizaţia, cu sediul la Lausanne, a fost fondată de Pierre de Coubertin, aristocrat care a militat pentru introducerea educaţiei fizice în curriculumul elevilor din Franţa.

 


Notă autor:

https://www.who.int/news/item/16-05-2020-who-and-international-olympic-committee-team-up-to-improve-health-through-sport

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe