Newsflash
Știri

Șefa secției ATI din Galați: Investiți în pregătirea medicilor și motivați-i să rămână în țară!

de Dorina Novac - aug. 5 2020
Șefa secției ATI din Galați: Investiți în pregătirea medicilor și motivați-i să rămână în țară!

Dr. Corina Manole, șefa secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați, a anunțat că instituția are 45 de paturi, dintre care 9 paturi – cu posibilitatea de extindere la 12 – sunt pentru terapie intensivă COVID-19.

Medicul Corina Manole a descris, într-o postare pe Facebook, situația de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Galați și a precizat că specialiștii ATI, medici și asistenți medicali, sunt puțini și nu sunt în lumina reflectoarelor.

sectia ati galati site
Sursă imagine: Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați/ Facebook

 

„Numărul de medici care asigură cele trei linii de gardă - anestezie, terapie intensivă, terapie intensivă COVID este de 9 medici titulari (4 primari, 5 specialiști) la care se adăugă 6 medici rezidenți (3 în anul trei, 2 în anul patru și unul în anul cinci de rezidențiat). Rezidenții au răspundere limitată și trebuie supervizați de către medicul primar sau specialist din linia întâi de gardă”, a scris Dr. Corina Manole pe pagina de Facebook a Secției ATI.

Aceasta a menționat că din 28 martie, în compartimentul terapie intensivă COVID-19, au fost îngrijiți 103 pacienți critici din Județul Galați dar și din Dâmbovița și Buzău.

„În tot acest timp, au fost tratați pacienți critici non-COVID și a fost asigurată activitatea la cele 17 săli de operație. Spre exemplu, în luna iulie, cei 9 medici titulari au efectuat 633 de anestezii”, a scris medicul.

Potrivit ei, unitatea de terapie intensivă mobilă, racordată în acest moment la toate utilitățile, va putea fi operațională doar atunci când compartimentul ATI COVID din spital va fi încărcat la capacitate maximă, iar personalul existent va fi obligatoriu suplimentat cu personal delegat de către DSP și autoritățile abilitate - 5 medici și 30 de asistente medicale și infirmiere calificate.

„Consider nedrepte, nedocumentate și nerealiste declarațiile aruncate de curând în spațiul public. Cum am mai afirmat, se vorbește doar de paturi ATI... despre investiții în ventilatoare, monitoare, injectomate. Specialiștii ATI, medici și asistenți medicali, sunt puțini și nu sunt în lumina reflectoarelor. Nu aruncați în ei cu pietre, investiți în pregătirea lor și motivați-i să rămână în țară! Și mai ales încercați să vorbiți cu ei, să aflați realitatea din aceste secții și să-i priviți in ochi...”, a conchis dr. Corina Manole.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe