Newsflash
ACTUALITATE Știri

A fost recepţionată clădirea noii maternităţi „Bega”

de Magdalena Tănăsescu - mar. 12 2024
A fost recepţionată clădirea noii maternităţi „Bega”

Consiliul Județean Timiș a recepţionat clădirea noii maternităţi „Bega”, realizată în urma unei investiţii de peste 10,2 milioane de euro din fonduri europene.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, noua maternitate constituie o premieră medicală extrem de importantă, fiind singura maternitate publică din Timişoara construită în ultimii 50 de ani.


„Am conturat în jurul Spitalului Judeţean Timişoara un adevărat hub medical care va deservi cetăţenii la standarde europene...Maternitatea va fi singurul spital de stat care va pune la dispoziţia beneficiarilor procedurile de fertilizare in vitro, de ajutor nu doar pentru timişoreni, ci şi pentru beneficiari din întreaga zonă de vest a ţării”, a afirmat Alin Nica, citat de Agerpres


Maternitatea este situată în campusul Spitalului Judeţean Timişoara, are patru etaje, o capacitate de 126 de paturi şi se întinde pe o suprafaţă de 5.434 de metri pătraţi utili.

Noua maternitate va avea o secţie ATI, bloc operator, săli de naştere şi camere de gardă, precum şi compartimente de prematuri, nou-născuţi eutrofici, fertilizare in vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi de spitalizare de zi. 

Compartimentarea include, la demisol, sectorul de primiri urgenţe, vestiare şi centrul de imagistică. La parter vor fi centrul de fertilizare in-vitro, secţiile ambulatoriului de specialitate şi recepţia.

CJ a avut o contribuţie proprie de 7,5 milioane de euro pentru cheltuieli neeligibile, în prezent fiind în derulare etapele aferente obţinerii autorizaţiei de funcţionare a noii maternităţi. 


Notă autor:

foto: https://www.facebook.com/cjtimis

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe