Newsflash
ACTUALITATE LIFESTYLE Știri

A început Toamna Horticolă Bucureșteană

de Florentina Ionescu - oct. 5 2023
A început Toamna Horticolă Bucureșteană

Peste 100 de expozanți vor fi prezenți la Ziua Recoltei, în campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, în perioada 5-8 octombrie.

Toamna Horticolă Bucureșteană își deschide porțile între 5 și 8 octombrie 2023, în Campusul Agronomie-Herăstrău, din Bulevardul Mărăști, nr. 59. Peste 100 de expozanți din domeniul horticulturii expun și comercializează pentru publicul larg o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit și delicii tradiționale, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Facultatea de Horticultură prezintă și oferă spre degustare numeroase soiuri și hibrizi românești, de mere, pere, prune, gutui, struguri, jujube (curmale dobrogene), asimina (banana nordului), kiwi și ardei.

Studenți, cadre didactice, cercetători, fermieri și pasionați de horticultură își dau întâlnire la cel mai mare eveniment dedicat roadelor bogate cu care ne răsfață toamna. Printre vedetele acestei ediții se numără strugurii de masă, dar și speciile pomicole noi, asimina, ziziphus şi kiwi. Floricultura își pune și ea amprenta cu o conferință despre Saga Go-ryū, susținută de Yukiko Tanaka, profesoară de Ikebana și Ceremonia Ceaiului – „Ikebana vine din Kyoto”. 

Sâmbătă, puteți vizita loturile demonstrative cu smochin, kiwi, kaki, rodii, curmal dobrogean și organizatorii vă vor prezenta primul sistem „Hortivoltaic” care produce energie electrică și protejează de soarele excesiv cultura de asimina/banana nordului. De asemenea, puteți vedea cele mai moderne tehnologii pentru cultura protejată a arbuștilor fructiferi cu sisteme inteligente de digitalizare folosite în pomicultură. 

Pe parcursul celor patru zile vor fi prezentate noutățile Centrului de Transfer Tehnologic al USAMV – AgroBioLife spre informarea fermierilor, companiilor, dar și pasionaților de horticultură. Nu vor lipsi sucurile naturale, obținute la Stațiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească, înghețata artizanală și numeroase alte produse inedite, alături de must și vinul universitar produs la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa. 

Se vor expune și comercializa pomi și arbuști fructiferi, inclusiv din speciile pomicole noi, produși la Pepiniera Istrița. 

Nu ratați degustările și atelierele din cadrul Toamnei Horticole Bucureștene 2023. Evenimentul are și o componentă educațională importantă prin conferințele și atelierele care au loc în fiecare zi în Aula Magna „Petre S. Aurelian” a USAMV București precum și vizitele în teren, care vor fi transmise LIVE pe pagina de Facebook Toamna Horticolă Bucureșteană. Tot pe această pagină de Facebook găsiți programul detaliat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe