Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Aliat împotriva degradării cognitive

de Florentina Ionescu - dec. 8 2023
Aliat împotriva degradării cognitive

Doi studenți ai Facultății de Automatică au dezvoltat platforma online SilverCare, care conţine servicii și produse pentru seniori.

Teofil Sturzoiu și Cristian Avram sunt studenţi la Facultatea de Automatică. Ei s-au gândit cum ar putea îmbina pasiunea pentru tehnologie cu cea pentru antreprenoriat și cu grija pentru bunicii lor. Astfel a apărut SilverCare, o platformă online care conţine servicii și produse pentru seniori.

În România există aproximativ 4 milioane de seniori, iar trei din cinci vârstnici știu să folosească tehnologia, fie că vorbim de smartphone sau tabletă. În acest context, echipa SilverCare are în plan să dezvolte în curând propriul produs tehnic. Acesta este un asistent virtual care folosește inteligenţa artificială (IA) pentru a încetini degradarea cognitivă a seniorilor. 

Cum funcţionează? Prin recomandări zilnice sau săptămânale de joculeţe sau chestionare pentru seniori. În plus, în aplicaţie există și o parte de diagnoză vocală: seniorul poate interacţiona cu asistentul virtual bazat pe IA, iar acesta ar putea depista precoce anumite probleme, cum ar fi depresia.

Cel mai important este că soluţia prezentată de Teofil Sturzoiu în cadrul Hubvantage Innovation Forum, în 21 noiembrie, la București, pune accentul pe o experienţă personalizată pentru fiecare senior. Utilizatorii „vor primi întrebări, chestionare, joculeţe axate pe fizică [de exemplu] sau din alte domenii, în funcţie de activitatea lor din tinereţe”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe