Newsflash
ACTUALITATE Știri

Anchetă la Spitalul „Nicolae Robănescu”, evacuat în urma unui incendiu

de L. Budin - iul. 26 2023
Anchetă la Spitalul „Nicolae Robănescu”, evacuat în urma unui incendiu

Copiii şi aparţinătorii lor transferaţi de urgenţă, marţi seara, în urma unui incendiu, de la Spitalul „Nicolae Robănescu” la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, vor fi mutaţi înapoi.

Aparatura va funcţiona alimentată provizoriu de un generator, pentru ca micuții să-și poată continua programul de recuperare şi tratament, a declarat premierul Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Şeful Executivului şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, au vizitat astăzi, 26 iulie, Spitalul „Marie Curie”.

Este evident faptul că astăzi nu se poate aduce un alt transformator, va putea intra în funcţiune un generator şi atunci copiii vor putea veni în program normal la recuperare şi tratament. (...) Toţi copiii vor fi mutaţi înapoi. (...) Îi vom transfera după ce va exista alimentare cu curent. (...) Sunt ferm convins că aceia care sunt abilitaţi să facă această anchetă o să vină cu lămuriri”, a afirmat premierul.

Primul-ministru a mulțumit personalului medical care a acţionat pentru transferul în siguranţă al persoanelor afectate de incendiu.

„Vreau să îi mulțumesc şi public doamnei doctor care a luat cele mai bune decizii într-un moment delicat. Mai mult, toată lumea a ascultat de doamna doctor şi nu s-a creat panică” a adăugat el.

Referitor la faptul că nu este prima situaţie când are loc un incendiu într-un spital, el a precizat: „Este foarte greu să prevezi că un transformator aflat în garanție explodează”.

Marcel Ciolacu a dat asigurări că în perioada următoare se va investi masiv în sistemul de sănătate.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, marți seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de Recuperare pentru Copii „Robănescu”, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați și a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordonarea directorului medical, dr. Andrada Mirea, care era de gardă. 

Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul „Marie Curie”, aflat în apropiere, iar în urma incidentului nu s-au înregistrat victime, se mai precizează în comunicatul Ministerului. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe