Newsflash
ACTUALITATE Știri

Aproape 1,5 milioane de români au încercat cel puţin o dată drogurile (expert)

de Magdalena Tănăsescu - apr. 24 2024
Aproape 1,5 milioane de români au încercat cel puţin o dată drogurile (expert)

Potrivit expertului şi analistului antidrog Cătălin Ţone, numărul românilor care au încercat cel puţin o dată drogurile se apropie de 1,5 milioane, în creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial.

Expertul a remarcat, pe de altă parte, iniţiativele legislative din domeniul prevenirii şi combaterii consumului de droguri.

„În România, lucrurile se mişcă; 2023 a fost anul conştientizării şi al deşteptării...România are cel mai bogat pachet legislativ existent la nivel european...Mai mult decât atât, există un proiect de lege, care va fi şi el cu siguranţă promulgat, sper să găsim şi banii, pentru înfiinţarea a opt centre regionale de tratare a dependenţei de droguri, ceea ce la ora actuală nu există la stat, decât la Câmpina, undeva, o secţie la un spital de psihiatrie, care de curând s-a deschis”, a precizat Cătălin Ţone, citat de Agerpres

Acesta susține că este nevoie de aceste spitale deoarece - conform ultimelor date furnizate de Ministerul Afacerilor Interne - cel puţin un milion de români au consumat cel puţin o dată în viaţă droguri. 

„Nu toţi sunt dependenţi, dar un milion au consumat şi eu vă spun că cifrele pe 2024 se duc undeva către un milion şi jumătate (...), aşadar un procent semnificativ de români a încercat deja drogurile”, a mai spus Ţone.

Expertul a participat marţi, la Bistriţa, la o conferinţă susţinută în faţa elevilor de la 17 unităţi de învăţământ din municipiu. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093173400448

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe