Newsflash
ACTUALITATE Știri

Aproape 4 tone de deșeuri, colectate de voluntari în zona lacului Bicaz

de L. Budin - sept. 5 2023
Aproape 4 tone de deșeuri, colectate de voluntari în zona lacului Bicaz

Peste 750 de saci cu o cantitate de 3,7 tone de deşeuri au fost colectaţi de către voluntarii de mediu, într-o acţiune de ecologizare organizată la finele lunii august în zona lacului Bicaz.

Iniţiativa reprezintă cel de-al patrulea eveniment de ecologizare iniţiat de Asociaţia Act for Tomorrow la Bicaz în ultimii trei ani, perioadă în care au fost mobilizaţi în total 600 de voluntari, se arată într-un comunicat preluat de Agerpres.

Voluntarii au lucrat intens pentru a curăţa două maluri ale lacului Bicaz, s-au deplasat cu bărci, caiace şi pontoane şi au campat la corturi puse la dispoziţie de organizatori. Pe durata zilei, participanţii şi-au unit forţele pentru a curăţa deşeurile din natură, iar seara au campat pe plaja montană de la Bistricioara şi s-au bucurat de o experienţă completă de relaxare adevărată în natura curată, la foc de tabără şi bere rece”, se precizează în comunicat. 

Peste 750 de saci de deşeuri, însumând o cantitate de 3,7 tone, au fost colectaţi de pe malurile lacului, de 100 de voluntari din zona Moldovei, din Buzău, Braşov şi Bucureşti, în cadrul taberei de curăţenie în natură.

Evenimentul se încadrează într-un program mai amplu, prin care organizatorii îşi propun să promoveze un stil de viaţă în armonie cu mediul înconjurător, abordând toate aspectele relevante.

Scopul inițiativei „Natură curată, relaxare adevărată” constă în revitalizarea zonelor de relaxare din natură şi încurajarea practicilor durabile de gestionare a deşeurilor.

Pe lângă acţiunea de curăţenie desfăşurată la Bicaz, din luna aprilie a acestui an mai fost organizate şase evenimente de igienizare în mai multe zone verzi de relaxare din România: peste 525 de participanţi care au reuşit colectarea şi trimiterea spre staţiile de sortare a mai mult de 18 tone de deşeuri. 

Poluarea din zona Lacului Bicaz este una istorică. Sutele de tone de deșeuri care împânzesc în continuare malurile și pădurile din jurul lacului, de la Ceahlău până în zona de vărsare a apei la barajul de la Bicaz, reprezintă un pericol real pentru natură și ecosistemele care s-au creat în jurul lacului”, se mai subliniază.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe