Newsflash
Știri

Aproape 80.000 de pacienţi, trataţi la UPU „Bagdasar-Arseni”

de Dorina Novac - feb. 13 2023
Aproape 80.000 de pacienţi, trataţi la UPU „Bagdasar-Arseni”

La Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” au fost tratați, în 18 luni de la inaugurare, aproape 80.000 de pacienţi.

Alte peste 100 de persoane au beneficiat de tratament de specialitate la Unitatea Funcţională pentru Arşi din cadrul aceluiaşi spital, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.

upu bagdasar

Citește și: Spitalul „Bagdasar-Arseni” a primit un robot autonom de dezinfecție

Fluxul de lucru este superior celui pe care îl permitea vechea clădire a Unității de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” şi este datorat, în principal, configurării moderne şi a circuitelor realizate conform necesităţilor reale cu care se confruntă zi de zi medicii acestui spital, scrie Agerpres.

„Pentru acest obiectiv Primăria Sectorului 4 a investit 3,5 milioane de euro, iar dotările au costat 16.152.000 de lei, bani proveniţi de la Ministerul Sănătăţii şi din fonduri europene. Construcţia a permis instalarea a nouă paturi pentru urgenţe minore, zece la urgenţe majore, patru la resuscitare, trei la staţionar şi un pat la izolare. De asemenea, clădirea are un cabinet de urgenţe, unul de neurochirurgie pediatrică, o sală pentru ghips şi o sală de sutură”, transmite sursa citată.

Unitatea a fost amenajată pe o suprafaţă de 1.236 mp, având un regim de înălţime S+P+2E. Este conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

Special configurată pentru asigurarea tuturor funcţiunilor medicale, în condiţii de maximă siguranţă, unitatea cuprinde o nouă sală de aşteptare, un spaţiu dedicat pentru registratură şi triaj, dincolo de care accesul va fi permis doar personalului medical şi pacienţilor internaţi însoţiţi.

Secţia urgenţelor majore a fost extinsă, cea a urgenţelor minore a fost precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului există o zonă de decontaminare.

Inclusă în reţeaua naţională destinată tratamentului pacienţilor cu arsuri grave în martie 2021, noua unitate de tratare a marilor arşi de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” a primit în ultimele 18 luni 104 pacienţi cu arsuri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe