Newsflash
ACTUALITATE Știri

ARBDD marchează Ziua Rezervației prin eliberarea în Dunăre a 5.000 de pui de sturion

de L. Budin - aug. 29 2023
ARBDD marchează Ziua Rezervației prin eliberarea în Dunăre a 5.000 de pui de sturion

Obiectivul general al proiectului este conservarea biodiversităţii prin implementarea unor măsuri din Planul de Management al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) organizează vineri, 1 septembrie, de Ziua Rezervaţiei, o acţiune de eliberare în Dunăre a unor pui de sturion.

Acțiunea a fost denumită „Vino şi botează-ţi sturionul”, se arată într-o informare transmisă de Institutul de cercetare și preluată de Agerpres.

Data de 1 septembrie a fost declarată Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în anul 2008, această zi marcând intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului României nr. 983 din anul 1990, prin care întreaga Deltă a Dunării şi unităţile geografice vecine au fost declarate rezervaţie a biosferei.

În cadrul evenimentului care se va desfăşura la Isaccea, pe malul Dunării, vor fi eliberaţi 5.000 de pui de sturioni din specia nisetru, Acipenser gueldenstaedtii, marcaţi cu mărci individuale”, se arată în informarea INCDDD.

Puii de sturion provin din acțiunea de reproducere artificială desfăşurată în perioada 24 - 28 aprilie 2023, în cadrul proiectului „Dezvoltarea Staţiei de monitorizare a peştilor migratori: sturioni şi scrumbie – Isaccea”, realizat de ARBDD în parteneriat cu INCDDD, cu finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Obiectivul general al proiectului este conservarea biodiversităţii prin implementarea unor măsuri din Planul de Management al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pentru îmbunătăţirea stării de conservare a populaţiilor de peşti migratori, sturioni şi scrumbie din rezervaţie. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” – INCDDD

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe