Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Complicaţiile neurovasculare ale consumului de stupefiante (1)

Viața Medicală
Acad. Constantin POPA marţi, 16 septembrie 2014

Consumul de stupefiante a devenit o preocupare generală în toate ţările, iar în ultimii 10 ani se înregistrează şi în România o creştere a utilizării unora dintre aceste produse. Având în vedere creşterea numărului de accidente vasculare cerebrale la tineri şi în ţara noastră, parcurgem o parte din această mare problematică plecând de la datele OMS şi de la o experienţă franceză foarte bine documentată. Detalierea pentru specialişti se va face într-o prezentare viitoare. În România, deocamdată, practicianul de orice specialitate trebuie să se gândească şi la această eventualitate.

 

 

Faptul că se constată tot mai multe cazuri de accidente vasculare cerebrale (AVC) la consumatorii de canabis sau alte droguri reprezintă o problemă de actualitate. Această abordare este destinată personalului medical nefamiliarizat cu aspectele legate de consumul de droguri şi gestionarea acestora. (…)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.