Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Transmiterea sexuală a infecţiei cu HIV

Viața Medicală
Dr. Tereza KALATH vineri, 1 aprilie 2011

   Infecţia HIV/SIDA a căpătat, într-un timp relativ scurt, o răspândire pandemică, devenind o problemă de ordin global, afectând toate continentele. Pandemia HIV/SIDA continuă să prezinte un pericol real pentru omenire, cauzând prejudicii morale, sociale şi economice. Infecţia HIV/SIDA este apreciată de către experţii OMS drept cea mai globalizată epidemie din istoria omenirii. (...)
 

   Infecţia HIV/SIDA a căpătat, într-un timp relativ scurt, o răspândire pandemică, devenind o problemă de ordin global, afectând toate continentele. Pandemia HIV/SIDA continuă să prezinte un pericol real pentru omenire, cauzând prejudicii morale, sociale şi economice. Infecţia HIV/SIDA este apreciată de către experţii OMS drept cea mai globalizată epidemie din istoria omenirii. Mai mult, infecţia cu HIV afectează populaţia tânără şi fertilă, iar cei mai expuşi sunt femeile şi copiii. Dintre toate persoanele infectate cu HIV la nivel mondial, circa 60% sunt în grupa de vârstă 15–39 de ani.
   Pe scară mondială, marea majoritate a infecţiilor cu HIV au fost determinate de raporturi sexuale neprotejate. Transmiterea pe cale sexuală se face prin intermediul mucoaselor bucală, genitală sau rectală ajunse în contact cu sânge sau secreţii contaminate cu HIV. Mucoasele au o anumită permeabilitate pentru virusul HIV, putându-se regăsi celule infectate (celule dendritice) după o expunere non-traumatică a epiteliului vaginal la virusul HIV; mucoasa rectală este cea mai susceptibilă la infecţie, prin epiteliul său monocelular. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC