Newsflash
Știri

Asociația Unu și Unu: platformă pentru profesioniștii din neonatologie

de L. Budin - sept. 15 2021
Asociația Unu și Unu: platformă pentru profesioniștii din neonatologie

Asociația Unu și Unu, a nou-născuților prematur sau bolnavi și îndelung spitalizați la naștere, anunță lansarea platformei online de curs dedicată profesioniștilor din domeniul sănătății nenonatale.

Curriculum F.I.N.E. se adresează profesioniștilor din domeniul sănătății neonatale și are ca scop formarea profesională continuă pentru creșterea calității serviciilor medicale acordate în terapia intensivă neonatală, se arată într-un comunicat.

palatforma-neonatologie

Acordarea de îngrijiri în conformitate cu principiile Family Centered Care contribuie la creșterea gradului de dezvoltare neurologică a nou-născutului, prin includerea familiei în acordarea îngrijirilor, încă din spital.

Program aprobat internațional

F.I.N.E (Family and Infant Neurodevelopmental Education) este un program aprobat de Federația Internațională NIDCAP şi este acreditat de Royal College of Nursing London. Este susținut de Fundația Europeană pentru Îngrijirea Nou-născuților (European Foundation for the Care of Newborn Infants – EFCNI) şi de Fundația Bliss (Organizație Națională de Caritate Neonatală din Marea Britanie).

Cursul F.I.N.E. Nivel 1 s-a desfășurat fizic, cu formatorii din Marea Britanie, în 2018-2019, pentru peste 200 de cadre medicale din 5 maternități de stat din România.

În 2020-2021, în contextul pandemiei, pregătirea s-a desfășurat doar prin mentorat online, în F.I.N.E. Nivel 2, pentru 5 cadre medicale din 3 maternități.

Plaformă în limba română

Din septembrie 2021, Asociația Unu și Unu și-a propus să desfășoare Programul educațional F.I.N.E. Nivel 1 în format online, traducând și adaptând platforma britanică.

În spatele acestei lansări a platformei în limba română stau 350 de ore de muncă, se arată în comunicat.

Cursul online este organizat în două părți: partea 1- Sesiunea teoretică de studiu individual on-line (5 ore) și partea a 2-a - Sesiunea practică de grup, online, live. Aceasta constă dintr-un atelier pe Zoom (8 ore), găzduit și condus de traineri NIDCAP din echipa F.I.N.E. din Marea Britanie.

Sesiuni practice în octombrie

În 30 octombrie va avea loc prima sesiune practică online pentru 10 reprezentanți (medici, asistenți medicali, șefi de secție) din 5 spitale din țară, pentru a crea noi oportunități de colaborare, pentru viitor. Tot în această sesiune practică sunt disponibile 5 locuri contra cost pentru medicii și asistentele care vor să progreseze pe plan profesional, în domeniul îngrijirii centrate pe familie, pentru o dezvoltare sănătoasă a copilului. Sumele strânse vor fi folosite la mentenanța și administrarea platformei web.

Ulterior, în noiembrie 2021, se vor desfășura încă două sesiuni practice online ale cursului F.I.N.E. Nivel 1, pentru echipele medicale specializate în neonatologie din două spitale: SCJU Târgoviște și SCJU Satu-Mare. Alte 5 cadre medicale din SCJU Miercurea Ciuc vor participa la trainingul F.I.N.E. în limba maghiară, organizat de asociația parteneră din Ungaria „Right(s) beside”, costurile fiind suportate de Asociația Unu și Unu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe