Newsflash
Știri

Australia: noi progrese în tratamentul malariei

de L. Budin - dec. 22 2023
Australia: noi progrese în tratamentul malariei

Cercetători din Melbourne, Australia, anunță că au înregistrat noi progrese în tratamentul malariei.

Colaborarea dintre Universitatea La Trobe şi compania farmaceutică AdAlta a dus la o descoperire care ar putea deschide o abordare cu totul nouă în tratarea bolii.

În 2021 au fost înregistrate 247 de milioane de cazuri de malarie la nivel mondial, numărul deceselor provocate de această boală fiind estimat la 619.000, informează agențiile Xinhua și Agerpres.

Compania AdAlta folosește platforma de tehnologie pe bază de anticorpi „i-body” pentru a rezolva probleme complicate legate de acţiunea ţintită a medicamentelor şi pentru a obține noi tratamente împotriva celor mai răspândite boli. În cadrul colaborării dintre universitatea australiană şi AdAlta au fost descoperite noi „i-bodies” care protejează celulele umane de parazitul care provoacă malaria, dar şi de alţi paraziţi similari.

Până în prezent nicio moleculă de tipul anticorpilor nu a reuşit să combine abilitatea de a se ataşa de multiple tulpini ale parazitului malariei cu capacitatea de a le ucide”, a declarat Mick Foley, profesor la Universitatea La Trobe şi cercetător-şef la AdAlta.

Marea diversitate a tulpinilor a împiedicat încercările anterioare de a produce un singur anticorp care să stopeze infecția cu acest parazit. 

Prin această abordare, am reuşit să dezvoltăm un tratament care protejează organismul uman de pericolul infecţiei în două stadii diferite ale ciclului de viaţă al acestor paraziţi, din mai multe tulpini, ceea ce deschide noi drumuri pentru tratarea malariei”, a adăugat Mick Foley.

 

 


Pe aceeași temă:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe