Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Autoritățile europene raportează 134 de cazuri de salmoneloză asociate cu carnea de pui

de L. Budin - sept. 1 2023
Autoritățile europene raportează 134 de cazuri de salmoneloză asociate cu carnea de pui

Investigaţii suplimentare au descoperit că toate restaurantele din Austria în care s-au înregistrat cazuri de infectare au folosit kebab importat din Polonia.

Oficialii europeni din domeniul sănătăţii publice au înregistrat cel puţin 134 de cazuri de salmoneloză, despre care se crede că ar fi asociate cu consumul de carne de pui infectată. 

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunţat că aceste cazuri de infectare cu bacteria Salmonella au fost depistate în 10 ţări din UE, precum şi în Norvegia. O persoană a murit în Austria din cauza infectării, informează dpa și Agerpres.

Cazurile au fost raportate pentru perioada ianuarie-august 2023.

Discuţiile purtate cu pacienţi din Austria şi Danemarca au indicat că infectările cu Salmonella ar putea fi asociate consumului de carne de pui.

În urmă cu două săptămâni, autorităţile sanitare austriece şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu o posibilă legătură între salmoneloză şi kebaburile importate din Polonia. Potrivit ECDC, aproape toate persoanele care s-au îmbolnăvit în Austria au mâncat kebab cu carne de pui cu puţin timp înainte să înceapă să se simtă rău. 

Investigaţiile suplimentare au descoperit că toate restaurantele implicate în cazurile de infectare au folosit kebab importat din Polonia. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe