Newsflash
Hi-tech & Gadgets Știri

Bandaj 3D pentru piciorul diabetic

de Florentina Ionescu - aug. 11 2023
Bandaj 3D pentru piciorul diabetic

Oamenii de știinţă de la Queen’s University din Belfast au creat un tip nou de bandaj, printat 3D. Acesta reprezintă o metodă inovatoare de tratament pentru ulcerele cronice ale piciorului diabetic.

Cercetarea care a stat la baza descoperirii bandajului este prima de acest gen și reprezintă un progres uriaș în managementul diabetului zaharat. Rezultatele au fost publicate recent în revista Biomaterials Advances.

Materialul combină nanoparticule de lipide și de hidrogeluri, care sunt folosite apoi pentru a crea o „schelă” personalizată, printată 3D, asemănătoare pielii. Aceste schele au capacitatea de a elibera în mod susţinut molecule încărcate cu antibiotice, pentru a trata ulcerele piciorului diabetic.

Combinaţia de lipide și hidrogeluri, după cum au observat oamenii de știinţă, îmbunătăţește semnificativ prognosticul pacienţilor și are un beneficiu suplimentar: acela că este o metodă mult mai eficientă din punctul de vedere al costurilor. 

Structura acestor „schele” ar putea fi reprodusă cu ușurinţă, în viitor, într-un mediu precum spitalele ori clinicile. Abordarea ulcerelor piciorului diabetic cu ajutorul noului bandaj printat 3D ar însemna un câștig în materie de timp pentru profesioniștii din domeniul sănătăţii și ar îmbunătăţi îngrijirile medicale acordate pacienţilor.

Foto: www.sciencedirect.com


Notă autor:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2772950823002807?via%3Dihub
https://medicalxpress.com/news/2023-07-3d-bandage-treatment-diabetic-foot.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe