Newsflash
Internaționale Știri

BioNTech va crea primul său centru african de producţie a vaccinurilor ARN mesager

de L. Budin - dec. 19 2023
BioNTech va crea primul său centru african de producţie a vaccinurilor ARN mesager

Compania BioNTech a anunţat că a depăşit o etapă cheie în privința creării în Rwanda a primului său centru destinat producţiei de vaccinuri, care vizează consolidarea accesului la vaccinurile cu ARN mesager pe continentul african.

BioNTech a instalat în capitala ruandeză Kigali o unitate de producţie pentru fabricarea de vaccinuri împotriva mai multor boli care se manifestă pe continent. Alcătuită din containere de transport maritim reciclate, unitatea se întinde pe o suprafață de 35.000 de metri pătraţi, informează AFP și Agerpres.

Unitatea va fi finalizată în 2023, iar producția ar trebui să înceapă în anul următor, a precizat producătorul german de biotehnologie, care, alături de grupul american Pfizer, a dezvoltat rapid şi cu succes primul vaccin împotriva COVID-19 autorizat la nivel mondial.

Proiectul din Rwanda, cu un buget de 150 de milioane de dolari, a început în iunie 2022 şi țintește să evite situaţia de dependenţă totală a Africii de vaccinurile importate, aşa cum s-a întâmplat în timpul pandemiei de COVID-19.

BioNTech intenţionează să angajeze aproximativ 100 de angajaţi locali atunci când uzina va fi pe deplin operaţională şi să îi instruiască pentru a fabrica o multitudine de noi vaccinuri folosind tehnologia ARN mesager. Rwanda va distribui apoi vaccinurile către cele 55 de ţări membre ale Uniunii Africane.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe