Newsflash
Cultură Evenimente Știri

Brașov: patru zile de maraton cultural la LIBfest

de L. Budin - iul. 28 2023
Brașov: patru zile de maraton cultural la LIBfest

LIBfest propune și în această vară o suită de experiențe culturale diverse: concerte, lansări de carte și întâlniri cu autori, sesiuni de lectură și acțiuni inedite pentru cititori.

LIBfest, ediția 2023 – Târg de cArte și Experiențe Culturale, organizat de Libris Cultural, își deschide porțile joi, 3 august, în Brașov. Manifestările culturale au loc până pe 6 august în Piața Sfatului, la librăria Șt.O. Iosif și la Centrul Cultural Reduta din Brașov, între orele 10.00 și 22.00. O parte dintre evenimente vor putea fi vizionate de către cititori online, pe rețelele sociale ale Asociației Libris Cultural, se arată într-un comunicat.

LIBfest oferă prilejul oricărui iubitor de literatură să-și întâlnească autorii preferați, să descopere noutăți literare și să intre în dialog cu scriitorii pe care i-a citit. Ne-am dorit ca și anul acesta să ne adresăm tuturor cititorilor, fie că vorbim despre cei aflați la primele litere din abecedar sau despre cei ale căror biblioteci par din ce în ce mai neîncăpătoare, astfel că, pe lângă lansări, dialoguri cu autori sau concerte aducem în Piața Sfatului o serie de ateliere de creație, de lectură și dezvoltare personală”, a precizat Augusta Oniță-Bagoly, Director Evenimente LIBfest.

Organizatorii vor întâmpina cititorii cu cele mai apreciate titluri atât în limba română cât și în limba engleză, cu bestsellere și cu cele mai îndrăgite cărți pentru copii. Pe lângă oferta de carte, iubitorii de lectură sunt invitați să descopere o selecție de CD-uri, audiobooks și obiecte speciale, de la căni cu povești, ghiozdane și tricouri inspirate din cele mai populare seriale sau volume.

 

Momente speciale

Cititorii sunt invitați să viziteze standurile celor mai cunoscute edituri din România. Editurile Humanitas, Polirom, Rao, Corint, Trei, Creator, Litera, Curtea Veche, Grup Editorial ART, Nemira, Tritonic și multe altele pun la dispoziția vizitatorilor LIBfest peste 10.000 de titluri, dintre care noutăți, top vânzări și cărți la reducere.

Festivalul aduce în prim plan, pe lângă cele mai așteptate lansări de carte și dialoguri cu cititorii, multe surprize și momente speciale. Irina Rimes, Vița de Vie, Ada Milea, Fără Zahăr, Alina Manole, Opera Brașov - sunt doar câteva dintre numele care vor acompania muzical vizitatorii LIBfest în cele 4 zile de târg. 

 

Carte și caritate

Pentru copiii prezenți în Piața Sfatului au fost pregătite o serie de ateliere de lectură, pictură, ilustrații și caligrafie, precum și un moment dedicat acestora susținut de Mirela Retegan și de mascotele Zurli.

Publicul este invitat la un Blind date with a book, în beneficiul Hospice Casa Speranței. Cărțile sunt oferite de către editurile participante, în colaborare cu Libris, iar fondurile obținute în urma achizițiilor de cărți surpriză vor fi oferite organizației în cauză pentru continuarea proiectelor de caritate.

Programul complet al LIBfest, precum lansările de carte, conferințele, atelierele și dialogurile, alături de întreaga listă de standuri, sunt disponibile aici.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe