Newsflash
Știri

București: sistem robotic ultramodern pentru chirurgia genunchiului

de L. Budin - mar. 6 2024
București: sistem robotic ultramodern pentru chirurgia genunchiului

Chirurgii ortopezi pot acum să efectueze intervenții cu o precizie sporită și la un standard mai ridicat de îngrijire.

Spitalul Monza a achiziționat și implementat un sistem robotic modern pentru chirurgia de înlocuire a genunchiului. Sistemul ROSA® Knee, dezvoltat de experții de la Zimmer Biomet, este un asistent chirurgical robotic de ultimă generație, proiectat pentru a permite chirurgilor ortopezi să efectueze intervenții de înlocuire a genunchiului cu o precizie sporită și un standard mai ridicat de îngrijire. Investiția marchează un moment de pionierat în sistemul medical din România, se arată într-un comunicat.

Principalele avantaje ale sistemului includ:

  • Precizie milimetrică: sistemul utilizează senzori și tehnologii de măsurare avansate pentru a colecta informații în timp real și pentru a ghida chirurgii în plasarea precisă a implanturilor de genunchi, adaptându-se anatomiei unice a fiecărui pacient.
  • Recuperare mai rapidă: procedurile mai precise și mai eficiente permit o recuperare mai rapidă a pacienților, astfel încât aceștia să se poată întoarce mai repede la activitățile lor normale.
  • Reducerea complicațiilor: intervențiile mai precise minimizează riscul de complicații intra și postoperatorii.

În calitate de pionieri în sistemul medical din România, am investit în tehnologie robotică și acum 10 ani, și am fost printre primii care au adus aceste inovații în țară”, a declarat Adrian Demușcă, membru în Comitetul Director - Spitalul Monza.

Medicii cu expertiză în chirurgia robotică ortopedică ai spitalului sunt:

  • Dr. Dragoș Popescu, medic primar ortopedie – traumatologie -  este singurul chirurg ortoped din România care nu numai că folosește robotul ROSA® pentru a personaliza abordarea artroplastiei totale sau parțiale de genunchi, dar este și instructor pentru formarea altor chirurgi dornici să stăpânească aceasta tehnologie.
  • Dr. Cătălin Prescură, medic specialist ortopedie – traumatologie -  conduce compartimentul de ortopedie din cadrul Spitalului Monza, având supraspecializare în artroplastii de șold și genunchi.
  • Dr. Vlad Georgeanu, medic primar ortopedie – traumatologie, asistent universitar - are o vastă experiență în tratarea patologiilor complexe și în artroplastiile de genunchi și umăr.

Din luna martie, pacienții români vor putea beneficia de noul sistem robotic. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe