Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Cele mai populare articole de pe Wikipedia în anul 2023

de Florentina Ionescu - dec. 28 2023
Cele mai populare articole de pe Wikipedia în anul 2023

Cei de la Statista.com au publicat un infografic cu cele mai populare articole de pe platforma Wikipedia în anul 2023.

ChatGPT a marcat un punct de cotitură pentru inteligența artificială (IA), permițând astfel milioanelor de utilizatori să experimenteze cu IA generativă, scriu cei de la Statista.com. Așa că nu mai este nicio surpriză că subiectul cel mai căutat și vizitat pe Wikipedia în limba engleză a fost anul acesta articolul despre ChatGPT. 

Potrivit Wikimedia Foundation, organizația nonprofit care găzduiește enciclopedia colaborativă Wikipedia, ChatGPT a avut 49,4 milioane de vizite în anul 2023 (până la data de 28 noiembrie). 

„Oppenheimer”, unul dintre filmele cu cele mai mari încasări în anul 2023, și-a asigurat al cincilea loc în lista cu cele mai accesate articole de pe enciclopedia Wikipedia în 2023. 

Când vine vorba despre celebrități, Taylor Swift, numită recent Persoana anului de revista Time, deține a 12-a poziție în clasamentul celor mai vizitate pagini de pe Wikipedia, iar Lionel Messi ocupă locul al 15-lea. 

„Cele mai citite articole de pe Wikipedia ale anului 2023 spun povestea voastră și a societății la scară largă, în căutarea cunoștințelor despre lumea noastră în continuă schimbare pe cea mai mare enciclopedie din lume”, au spus reprezentanții organizației. 

Site-ul Wikipedia în limba engleză a avut 84 de miliarde de vizite anul acesta, potrivit Wikimedia Foundation. 

Sursa foto: https://www.statista.com/chart/12531/the-most-popular-wikipedia-articles/


Notă autor:

Imagine (sus) de Gerd Altmann de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe