Newsflash
Diverse Știri

Cele mai solicitate intervenții de chirurgie estetică

de Dr. Laura Davidescu - mar. 18 2024
Cele mai solicitate intervenții de chirurgie estetică

Un spital privat de chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă cu filiale în 40 de orașe din România dezvăluie care sunt cele mai solicitate operații de către clienți.

Potrivit cifrelor anunțate de fondatorii Swiss Hospital București, în cadrul unității sanitare s-au realizat numai în 2023 peste 800 de intervenții chirurgicale în blocul operator. 

Cele mai cerute intervenții de către clienți continuă să fie implantul mamar (48%), rinoplastia, blefaroplastia și alte intervenții la nivelul feței (41%) , lipoaspirația și abdominoplastia (10%), pe care spitalul le realizează în cadrul celor 10 cabinete medicale, cărora și se adaugă blocul operator propriu. Intervențiile chirurgicale la nivelul zonei intime sunt mai rare, aproximativ 1% dintre pacienți prezentându-se pentru așa ceva.

Proprietarii Swiss Hospital estimează că, în acest an, liftinul facial va urca în topul celor mai solicitate intervenții, întrucât sunt și zile în care se fac chiar și trei asemenea intervenții chirurgicale. În plus, plaja de vârstă a pacienților este tot mai extinsă, iar proporția clienților de sex masculin este în creștere.

„Estetica medicală din România este condusă de creșterea gradului de conștientizare a publicului asupra aspectului individual, propulsând, astfel, o dorință crescută pentru intervenții. Această schimbare a normelor culturale, combinată cu o conștientizare tot mai mare a diverselor soluții accesibile pentru o categorie tot mai extinsă de public, a jucat un rol esențial în traiectoria ascendentă a pieței. Recunoașterea și acceptarea din ce în ce mai mare a intervențiilor estetice în România reflectă o mentalitate în evoluție către îmbunătățirea esteticii personale”, spune Valentin Burada, fondatorul Swiss Clinics.

Valentin Burada, fondatorul Swiss Clinics

Anticipând acest trend, în cadrul Swiss Hospital funcționează o de estetică masculină, prima de acest fel din România. În cadrul acestei divizii, specialiștii spitalului abordează în mod specific soluționarea situațiilor de estetică ale bărbaților, precum ginecomastia și terapiile de regenerare capilară.

Rețeaua medicală a aniversat, în 2023, opt ani de existență, timp în care a avut peste 80.000 de pacienți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe