Newsflash
ACTUALITATE Știri

Centre de prim-ajutor în magazinele de peste 2.000 mp

de Magdalena Tănăsescu - mar. 13 2024
Centre de prim-ajutor în magazinele de peste 2.000 mp

O propunere legislativă prin care se reglementează acordarea de prim-ajutor calificat în centrele comerciale cu o suprafaţă mai mare de 2.000 metri pătraţi a fost adoptată în plenul Senatului.

Propunerea legislativă prevede că la fiecare 2.000 mp ai centrului comercial trebuie să existe un centru de prim-ajutor pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă până la sosirea ambulanţei. De asemenea, personalul încadrat în centrele de prim-ajutor din centrele comerciale mari trebuie să fie absolvent de cel puţin studii medii şi să aibă pregătire în domeniu.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 4.000 lei, notează Agerpres.

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 88 de voturi „pentru” şi 16 „abţineri” și urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe