Newsflash
Știri

Cluj-Napoca: hackathon internațional pe tema inteligenței artificiale în sănătate

de L. Budin - oct. 26 2023
Cluj-Napoca: hackathon internațional pe tema inteligenței artificiale în sănătate

Evenimentul este adresat atât studenților cât și absolvenților dornici să își testeze ideile și să aducă potențiale inovații pentru tratament, prevenție și calitatea vieții .

Centrul de Inovare în Sănătate HIVE de la Universitatea Babeș-Bolyai desfășoară un hackathon cu participare națională și internațională în perioada 25-28 octombrie, pe tema inteligenței artificiale în sănătate.

EIT i-Days 2023: Artificial Intelligence and Machine Learning in Patient Journey - Hackathon este cel de-al 7 lea eveniment de tip competiție desfășurat de HIVE Innovation, în partenerat cu FreshBlood si European Institute of Innovation & Technology (EIT), divizia EIT Health. Ediția aceasta se concentrează pe provocările aduse de cantitatea mare de informație provenită din partea oamenilor și a mediului, ca urmare participanții sunt provocați să identifice soluții inteligente care sa îmbunătățească sănătatea populației, sănătatea mediului și creșterea calității vieții, se arată într-un comunicat.

Hackathonul urmează structura unui eveniment de 4 zile, desfășurat integral în limba engleză, începând cu traininguri în primele două zile (online), urmate de încă două zile onsite de competiție, în care participanții au acces la sesiuni de mentorat din partea specialiștilor în domeniile health, tech, business, research. Participanții acestei ediții vin de pe 3 continente diferite, oferind pe lângă un bagaj imens de cunoștințe si aptitudini, și o varietate etnica, culturală, socială. 

Câștigătorii vor beneficia de premii în bani: locul întâi - 1000 de euro, locul al doilea -  500 de euro, precum și de oportunitatea de a participa la etapa internațională a proiectului EIT i-Days 2023 care se va desfășura în Barcelona, la finalul lunii noiembrie.

Evenimentul acesta își propune să aducă la aceeași masă oameni din varii domenii pentru a imagina noi soluții pentru domeniul medical, încât inovația poate fi realizată doar prin efort comun de domenii și arii de activitate, tehnologia fiind cea care catalizează aceste legături”, a declarat drd. Diana Escariu, director executiv al HIVE. 

Centrul pentru Inovare în Sănătate HIVE (Universitatea Babeș Bolyai) are ca scop dezvoltarea unui mediu declanșator în domeniul cercetării și inovației în domeniul sănătății, sprijinind cercetarea și proiectele aplicative în domeniul inovației sănătății. Totodată, în cadrul Centrului sunt organizate periodic evenimente și proiecte pentru a oferi oportunitatea inovatorilor, antreprenorilor și oricărei persoane interesate, mediul propice pentru a dezvolta soluții ingenioase la cele mai mari provocări din domeniul sănătății, de a beneficia de mentorat în demersul lor și de a-și face cunoscute ideile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe