Newsflash
Știri

Cluj: proiect de monitorizare a pacienților cu risc cardiovascular înalt

de L. Budin - feb. 19 2024
Cluj: proiect de monitorizare a pacienților cu risc cardiovascular înalt

Inițiativa UMF „Iuliu Hațieganu” e derulată în parteneriat cu SCJU Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca și Novartis România.

La data de 13 februarie, Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca a găzduit lansarea proiectului ALERT-ASCVD -  o inițiativă derulată în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca și Novartis România.

Proiectul este destinat monitorizării pacienților cu risc cardiovascular foarte înalt, după un prim episod de spitalizare după boala aterosclerotică. Secțiile de cardiologie și neurologie din spitalele menționate vor înscrie pacienți în program, urmărind o serie de parametri biologicim se arată pe pagina de Facebook a universității clujene. 

Pacienții vor primi informații despre boală și despre un stil de viață sănătos și vor fi urmăriți activ pe parcursul a 12 luni, optimizând astfel planificările la control și evaluările periodice.

Inițiatorii proiectului își doresc ca la sfârșitul acestuia pacienții înscriși să fie mai bine monitorizați, cu rezultate mai bune asupra aderenței la tratament, a stării de sănătate, iar activitatea de monitorizare să fie ușurată prin sistemul IT al spitalului, în colaborare cu firma GamaIT.

Proiectul se bucură de susținerea conducerii UMF „Iuliu Hațieganu” și a secțiilor implicate, iar rezultatele obținute vor putea fi utilizate pentru elaborarea și argumentarea unor politici de sănătate la nivel național, pentru îmbunătățirea monitorizării și accesului la îngrijiri de sănătate pentru pacienții cu risc cardiovascular foarte înalt, se mai subliniază în postare.


Notă autor:

Sursă foto:UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe