Newsflash
Evenimente Știri

CMMB lansează campania „Respect pentru medici, respect pentru pacienţi”

de L. Budin - oct. 2 2023
CMMB lansează campania „Respect pentru medici, respect pentru pacienţi”

Campania se va derula pe rețelele sociale, preț de o lună, pentru ca mesajele să ajungă la publicul-ţintă - medici şi populaţia generală.

Campania „Respect pentru medici, respect pentru pacienţi” a fost lansată, duminică, 1 octombrie, de reprezentanții Colegiul Medicilor din Bucureşti (CMMB), cu ocazia Zilei Mondiale a Medicilor.

Președintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, Cătălina Poiană, a afirmat, într-o conferință de presă, că această campanie, care se va derula timp de o lună, va fi una de conștientizare a profesiei de medic, menţionând că doar medicii care îşi fac datoria merită respectul autorităţilor şi al pacienţilor, relatează Agerpres.

Prin această campanie dorim să facem o informare şi o conştientizare legată de menirea profesiei de medic, de importanţa profesiei de medic, dar în acelaşi timp trebuie să subliniem şi respectul pe care medicul trebuie să-l acorde pacientului în actul medical şi, bineînţeles, şi respectul care trebuie să vină din partea pacientului către medic. Este evident că un medic trebuie să-şi respecte pacientul, să-şi facă datoria şi doar medicii care îşi fac datoria merită respectul atât al nostru, cât şi al pacienţilor”, a spus Cătălina Poiană.

Campania se va desfășura pe rețelele sociale, pentru ca mesajele să ajungă în spaţiul public, la publicul-ţintă - medici şi populaţia generală, mai ales cea care este interesată de probleme legate de sănătate. Reprezentanți ai comunităţii medicale din Bucureşti care şi-au dovedit responsabilitatea şi profesionalismul vor adresa mesaje legate de menirea profesiei lor. 

Ea a menţionat că va cere, începând de luni, 2 octombrie, parteneriate între instituţiile care coordonează activitatea medicală pe teritoriul Bucureştiului, Ministerul Sănătăţii pentru spitalele şi instituţii şi ASSMB, pentru a putea transmite aceste mesaje ale campaniei.

Acţiunile noastre nu se vor rezuma la aceste vizualuri care vor fi transmise, ci vom merge mai departe, în a face discuţii şi întâlniri cu medicii din comunitatea bucureşteană pentru a susţine toate aceste elemente pe care campania noastră le va puncta. Cu parteneriatele vom merge mai departe, şi cu societăţile profesionale, spre exemplu Asociaţia medicilor de familie Bucureşti-Ilfov. (...) Dorim ca această activitate pe care noi o vom desfăşura în cadrul campaniei de conştientizare să ajungă către fiecare medic din Bucureşti şi, dincolo de aceste întâlniri, va fi transmis un newsletter către toţi medicii bucureşteni pentru a fi informaţi de ceea ce dorim să facem pe viitor”, a adăugat președintele CMMB.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că apără totdeauna corpul medical atunci când îşi face datoria faţă de pacienţi şi îi respectă, dar solicită opiniei publice să înţeleagă că şi personalul medical are nevoie de acelaşi respect.

În calitate de ministru al Sănătăţii am o responsabilitate evidentă în ceea ce priveşte întreg corpul medical, fie că discutăm de medici, de asistenţi medicali, de personal care sprijină activitatea medicală şi vreau să vă asigur astăzi, cu ocazia Zilei medicului, că întotdeauna Ministerul Sănătăţii va fi de partea corpului medical, va face lucrul ăsta deschis, asumat cu o singură însă, condiţie pe care v-o spun şi la care ţin foarte mult (...) - discutăm despre profesioniştii din sănătate, despre medicii care îşi fac datoria. Noi apărăm totdeauna corpul medical atunci când îşi face datoria faţă de pacienţi, când îi respectă”, a spus Alexandru Rafila. 

El a menţionat că solicită opiniei publice să înţeleagă că şi medicii şi personalul medical au nevoie de acelaşi respect pentru ca să-şi poată desfăşura activitatea.

Îmi place foarte mult acest titlu: «Respect pentru medici şi respect pentru pacienţi». Sunt cele două verigi care pot să îmbunătăţească substanţial calitatea actului medical şi încrederea publică în sistemul de sănătate din România”, a subliniat ministrul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe