Newsflash
ACTUALITATE Știri

CMSR a abrogat deciziile care au dus la protestul medicilor stomatologi

de L. Budin - iul. 10 2023
CMSR a abrogat deciziile care au dus la protestul medicilor stomatologi

Consiliul național CMSR a hotărât adoptarea unor noi decizii, cu un conținut similar în privința competențelor medicului stomatolog, ale medicului stomatolog specialist şi ale medicului stomatolog primar.

Consiliul național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR), organism profesional cu responsabilități delegate de autoritatea de stat în domeniul autorizării, controlului și supravegherii profesiei de medic stomatolog ca profesie liberală, de practică publică autorizată, reunit în plen în data de 7 iulie 2023, a aprobat în unanimitate abrogarea deciziilor care au dus la nemulțumirea medicilor stomatologi.

Având în vedere situația generată de eroarea de transcriere în textele Deciziei nr. 4/2CN/2023 privind aprobarea competențelor medicului stomatolog, respectiv ale medicului stomatolog specialist în specialitatea Stomatologie generală și ale Deciziei nr. 5/2CN/2023 privind aprobarea competențelor medicului stomatolog specialist în specialitatea Chirurgie dento-alveolară, transmise spre publicare Monitorului Oficial al României, Consiliul național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR), organism profesional cu responsabilități delegate de autoritatea de stat în domeniul autorizării, controlului și supravegherii profesiei de medic stomatolog ca profesie liberală, de practică publică autorizată, reunit în plen în data de 7 iulie 2023, a aprobat în unanimitate abrogarea acestor decizii”, se arată într-un comunicat semnat de prof. dr. Ecaterina Ionescu, președintele CMSR.

De asemenea, în unanimitate, Consiliul național a hotărât adoptarea unor noi decizii, cu un conținut similar în ceea ce privește competențele medicului stomatolog, ale medicului stomatolog specialist şi ale medicului stomatolog primar în specialitatea Stomatologie generală, respectiv în specialitatea Chirurgie dento-alveolară cu cele cuprinse în cadrul Deciziei Consiliului național nr. 49/2012 privind aprobarea competențelor medicului dentist, inclusiv ale medicului specialist şi ale medicului primar în stomatologie generală, respectiv al Deciziei nr. 50/2012 privind aprobarea competențelor medicului specialist şi ale medicului primar în chirurgia dento-alveolară, se mai arată.

Consiliul național al CMSR este alcătuit din membrii Biroului executiv național, câte un reprezentant al fiecărui colegiu județean al medicilor stomatologi, din trei reprezentanți ai Colegiului Medicilor Stomatologi București, un reprezentant numit de Ministerul Sănătății, ca autoritate de stat, și câte un reprezentant din fiecare minister și instituție centrală cu rețea sanitară proprie (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Pază și Protecție, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale). 

Și cu această ocazie, Colegiul Medicilor Stomatologi din România salută, apreciază și încurajează implicarea membrilor corpului profesional în toate aspectele referitoare la exercitarea profesiei de medic stomatolog și mulțumește tuturor medicilor stomatologi și reprezentanților mijloacelor de informare în masă, care, cu bună credință, au înțeles să comunice observațiile privind conținutul actelor normative adoptate de corpul profesional, cu respectarea demnității profesiei de medic stomatolog și a propriei deontologii profesionale”, se arată în comunicat. 

Se subliniază că reprezintă atribuții esențiale ale corpului profesional „apărarea demnității, promovarea drepturilor și intereselor membrilor corpului profesional în toate sferele de activitate, apărarea onoarei, libertății și independenței profesionale ale medicului stomatolog în exercitarea profesiei, alături de asigurarea respectării de către medicii stomatologi a obligațiilor ce le revin față de pacient și de sănătatea publică”.

 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Colegiul Medicilor Stomatologi din România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe