Newsflash
ACTUALITATE Știri

CNSU a aprobat încetarea stării de risc epidemiologic şi biologic generată de pandemia de COVID-19

de Magdalena Tănăsescu - iun. 28 2023
CNSU a aprobat încetarea stării de risc epidemiologic şi biologic generată de pandemia de COVID-19

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat încetarea stării de risc epidemiologic şi biologic generată de pandemia de COVID-19, reiese dintr-un comunicat transmis de Guvern pe 28 iunie.

Potrivit comunicatului, citat de Agerpres, premierul Marcel Ciolacu a convocat pe 27 iunie, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

"În reuniunea CNSU a fost aprobată hotărârea privind încetarea stării de risc epidemiologic şi biologic generată de pandemia de COVID-19 şi aplicabilitatea art. 1 din Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 36 din 21.07.2020. CNSU a aprobat această Hotărâre luând în considerare Raportul elaborat la cea de-a cincisprezecea reuniune a Comitetului de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la evoluţia bolii COVID-19, prin care s-a evidenţiat tendinţa de scădere a deceselor cauzate de COVID-19, a spitalizărilor şi a internărilor în secţiile de terapie intensivă, precum şi nivelurile ridicate ale imunităţii populaţiei la SARS-CoV-2", se arată în comunicatul Guvernului.

Concluziile au fost coroborate cu poziţiile oficiale adoptate public de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit cărora COVID-19 "a devenit o problemă de sănătate stabilă, ce nu mai constituie o urgenţă" de sănătate publică de interes internaţional.

Conform hotărârii, măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 se aplică în conformitate cu metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe