Newsflash
ACTUALITATE Știri

Colegiul Medicilor a declanşat anchete disciplinare la Botoşani şi Târgu Jiu

de L. Budin - aug. 24 2023
Colegiul Medicilor a declanşat anchete disciplinare la Botoşani şi Târgu Jiu

CMR, prin colegiile teritoriale din Botoșani și Gorj, s-a autosesizat atât în cazul decesului de la Botoșani, cât și în situația de la Târgu Jiu, și a declanșat din oficiu o anchetă disciplinară.

Vor fi cercetați profesional și deontologic medicii implicați, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din România (CMR).

Potrivit statutului, Colegiul Medicilor din România are ca principal obiect de activitate controlul şi supravegherea exercitării profesiei de medic, aplicarea legilor şi a regulamentelor care organizează şi reglementează exerciţiul profesiei, reprezentarea intereselor profesiei de medic şi păstrarea prestigiului acestei profesii în cadrul vieţii sociale, se subliniază.

Fiecare dintre aceste obiective poate fi realizat doar prin implicarea colegilor noștri medici, a căror întreagă activitate profesională trebuie să fie dedicată exclusiv apărării vieții, sănătății și integrității fizice și psihice a ființei umane”, se arată.

Sistemul medical din România, prin toate componentele lui, de la medici la autorități și factori de decizie, instituții, organizații, necesită o reformă profundă, astfel încât riscul de apariție a situațiilor despre care discutăm astăzi să fie diminuat, se precizează.

Anchetele care se află acum în desfășurare pot vor aduce clarificări cu privire la ceea ce s-a întâmplat. 

Esențial este ca aceste concluzii ale anchetelor să conducă la îmbunătățirea cadrului legal și de funcționare a sistemului medical, iar astfel de cazuri să nu se mai repete. Trebuie creat un mecanism eficient, cu rol de prevenire și de protejare a celor implicați, pacienți și medici, deopotrivă”, se mai arată în postare. 

 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Colegiul Medicilor din România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe