Newsflash
ACTUALITATE Știri

Conf. univ. dr. George Alexandru Filipescu a primit Bursa „acad. Nicolae Cajal”

de Magdalena Tănăsescu - mar. 14 2024
Conf. univ. dr. George Alexandru Filipescu a primit Bursa „acad. Nicolae Cajal”

Academia Română și Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație i-au acordat conf. univ. dr. George Alexandru Filipescu Bursa „acad. Nicolae Cajal”.

Bursa face parte din proiectul „Bursele ALFA pentru excelență în cercetare”, iar distincția reprezintă o recunoaștere a excelenței în cercetarea științifică din domeniul științelor medicale. 


„Conf. univ. dr. Alexandru Filipescu este recunoscut pentru activitatea sa în secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias din București, unde ocupă poziția de șef de lucrări și cercetător științific gradul II. Prin munca sa dedicată, dr. Filipescu a adus contribuții semnificative la avansarea cunoașterii și practicii medicale, având un impact direct asupra calității vieții pacienților”, se menționează într-un comunicat remis redacției.

Lucrarea pentru care dr. Alexandru Filipescu a primit finanțarea din partea Fundației Alfa poartă numele „Clipuri chirurgicale resorbabile”. Medicul își propune astfel să creeze un dispozitiv medical de tip clip hemostatic resorbabil. 

„Dispozitivul reprezintă o invenție revoluționară în domeniu, își va găsi aplicabilitatea în ramurile chirurgicale laparoscopice și robotice și va scădea potențialele costuri cauzate de complicațiile induse de prezența unor corpuri străine. Pentru crearea dispozitivului, dr. Filipescu a format o echipă de specialiști care se va ocupa de identificarea materialelor pentru dispozitiv. Materialele vor fi testate in vitro/in vivo, iar după obținerea avizului dispozitivul va fi introdus pe piață pentru a putea fi utilizat la scară largă”, se menționează în comunicat.

Bursa „acad. Nicolae Cajal” onorează memoria academicianului Nicolae Cajal, un pionier al cercetării medicale și un model de urmat pentru generațiile de cercetători. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe