Newsflash
ACTUALITATE Știri

Conferința „Actualități în chirugia defectelor parietale”, organizată pe 6 noiembrie la Spitalul de Urgență ”Dr. Carol Davila”

de Magdalena Tănăsescu - aug. 29 2023
Conferința „Actualități în chirugia defectelor parietale”, organizată pe 6 noiembrie la Spitalul de Urgență ”Dr. Carol Davila”

Amfiteatrul Ambulatorului Clinic Integrat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” va găzdui, pe 6 noiembrie a..c, Conferința „Actualități în chirugia defectelor parietale”.

Potrivit unei postări pe Facebook, conferința are ca obiective principale dialogul si colaborarea între specialiști, astfel încât medicii chirurgi să fie dedicați afecțiunilor parietale, prin cunoașterea și practicarea tipurilor de proceduri (cu metode pe cale deschisă, laparoscopice sau robotice). 

„Ne dorim ca medicii chirurgi să efectueze un volum adecvat de operații și să participe la programul de educație medicală continuă orientat spre patologia herniară. De asemenea, prin prisma experienței noastre considerăm că se poate propune un obiectiv, și anume disponibilitatea optimizării preoperatorii a pacienților printr-o echipă multidisciplinară (medic imagist, gastroenterolog, pneumolog, cardiolog, diabetolog, nutriționist, chirurg plastician și chirurg bariatric/metabolic)”, susține col. medic dr. Duțu George - Costin, organizator și moderator al conferinței.  

În prezent, tratamentul modern al defectelor parietale este adaptat pacienților, și presupune atât chirurgia laparoscopică avansată, cât și reconstrucții complexe de perete abdominal. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe