Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI Știri

Conferința de Somnologie Pediatrică are loc în mai, la București

de Florentina Ionescu - apr. 10 2024
Conferința de Somnologie Pediatrică are loc în mai, la București

Evenimentul este organizat de: Asociația pentru Tulburări de Somn la Copii și Adolescenți, sub egida Clubului Regal al Medicilor.

Conferința de Somnologie Pediatrică este sprijinită de World Sleep Society (worldsleepsociety.org). Coordonatorul științific al conferinței este șef de lucrări dr. Mihaela Oros. 

Reamintim că această conferință de somnologie pediatrică este cu participare internațională și că va avea loc în București, în zilele de 25 și 25 mai a.c. (Detalii despre locul unde se va ține conferința găsiți pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.)

Grupul țintă este reprezentat de medici din specialitățile: pediatrie, medicină de familie, medicină generală, pneumologie, ORL, neurologie pediatrică, psihiatrie pediatrică, DZ și nutriție, neurologie, psihiatrie, medicină internă, medicina muncii, endocrinologie, genetică medicală, chirurgie pediatrică, ortopedie pediatrică, alergologie, cardiologie, ATI, boli infecțioase, gastroenterologie, ortodonție și alte specialități implicate în abordarea multidisciplinară, asistenți medicali, psihologi, kinetoterapeuți. 

Obiective educațional-științifice: 

- Identificarea celor mai bune practici în privința rutinelor de somn și a factorilor ce pot influența somnul (probleme legate de ora de culcare, anxietatea la culcare, treziri nocturne) la copii, adolescenți și familiile acestora.

- Elaborarea și implementarea planurilor de tratament pentru insomnia la copii și adolescenți, cu particularitățile corespunzătoare pentru copiii cu tulburări de dezvoltare

- Descrierea celor mai bune practici pentru evaluarea și managementul parasomniilor, hipersomnia, RLS, apneea în somn, al titrărilor PAP la copii și adulți

- Înțelegerea importanței de a recomanda investigația polisomnografica, ca parte integrantă din abordarea complexă a unor afecțiuni cronice

Termenul-limită până la care vă puteți înscrie este: 11 mai 2024.

Înscrierile se fac pe site-ul www.clubulregal.ro.


Notă autor:

SURSA FOTO: imagine generată cu AI la 10 aprilie 2024, 2:08 PM

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe