Newsflash
ACTUALITATE Știri

ASSMB: parteneriat pentru îmbunătățirea meniurilor copiilor spitalizați

de Florentina Ionescu - oct. 2 2023
ASSMB: parteneriat pentru îmbunătățirea meniurilor copiilor spitalizați

ASSMB și Asociația „Din Grijă Pentru Copii”, cu sprijinul Asociației Române de Educație în Alergii (AREA) și al Asociației „Lumea Emei”, au semnat un parteneriat pentru îmbunătățirea meniurilor copiilor spitalizați.

La Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, administrat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), a fost lansat programul „Gustos și sănătos în farfuria din spital”, care vizează îmbunătățirea meniurilor din spitalele de pediatrie. 

Inițiativa aparține Asociației „Din Grijă Pentru Copii”, cu sprijinul Asociației Române de Educație în Alergii (AREA) și al Asociației „Lumea Emei” care, în baza unui parteneriat cu ASSMB și Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” , își propune să transforme mâncarea pe care copiii internați o primesc în perioada spitalizării, oferind acesteia mai mult gust și calitate o calitate nutrițională sporită, se arată într-o informare de pe pagina de Facebook a ASSMB. 

Etapa-pilot se va desfășura pe durata a șase luni, iar în acest timp o echipă formată din nutriționist, bucătar și specialiști în nutriție medicală va implementa noi meniuri în bucătăria spitalului. Această etapă are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gustului, aspectului și a calității mâncării oferite copiilor, răspunzând în același timp și nevoilor specifice ale micilor pacienți, care suferă de alergii alimentare și respiratorii. 

Inițiativa „Gustos și sănătos în farfuria din spital” are mai multe obiective, printre care realizarea de cursuri tehnice de gătit cu personalul din bucătăriile spitalelor de pediatrie, sesiuni de consiliere în dietetică și nutriție, utilarea spitalelor cu aparatură de specialitate, suplimentarea costului meniului clasic cu ajutorul partenerilor. 

Pentru etapa de redefinire a meniurilor din spital, proiectul beneficiază de expertiza unui nutriționist și a unui bucătar cu supra-specializare în dietă medicală, dar și de consilierea medicilor alergologi din cadrul Asociației de Educație în Alergii. 

În perspectivă, inițiatorii au în vedere ca proiectul „Gustos și sănătos în farfuria din spital” să fie extins și în cadrul celorlalte spitale de pediatrie. 

Mai multe imagini: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe