Newsflash
ACTUALITATE Știri

PEDITEL – Peste 120.000 de apeluri preluate în anul 2023

de Magdalena Tănăsescu - ian. 10 2024
PEDITEL – Peste 120.000 de apeluri preluate în anul 2023

Anul trecut, medicii PEDITEL au preluat 124.283 de apeluri, înregistrând un total de 685.877 de minute vorbite.

Potrivit unui comunicat remis redacției, PEDITEL împlinește pe 14 ianuarie 10 ani de activitate neîntreruptă, timp în care 742.547 de copii au fost ajutați gratuit.

Medicii au răspuns apelurilor, au liniștit părinții, au ajutat copiii și au luat presiune de pe unitățile de primiri urgențe. La call centerul pediatric gratuit au apelat părinți din întreaga țară, de la orașe mari, până la cătune, dar și români care locuiesc peste hotare. 

Principalele probleme medicale semnalate au fost: febra (27%), diareea (7%), vărsăturile (8%).

„PEDITEL a devenit un pilon esențial în asistența medicală pediatrică. Fiecare apel este o dovadă a încrederii și nevoii părinților de a primi sfaturi medicale rapide și eficiente pentru copiii lor. Suntem mândri că, an de an, putem ajuta tot mai mulți copii și familiile acestora, iar faptul că de 10 ani părinții apelează la serviciile noastre ne îndeamnă să continuăm să muncim, să luptăm, să păstrăm gratuitatea acestui serviciu, mai ales că, pentru multe persoane, în special din zone rurale izolate, este cea mai rapidă cale de a sta de vorbă cu un medic”, a declarat Cristina Grigore, co-fondator PEDITEL.

În 2023, cea mai intensă activitate a fost înregistrată în lunile decembrie (15.837 apeluri), ianuarie (14.441 apeluri) și octombrie (11.748 apeluri). Zilele cu cele mai multe apeluri au fost: 30 decembrie (770 apeluri), 23 decembrie (757 apeluri), 24 decembrie (728 apeluri).

Anul trecut, echipa medicală PEDITEL a ajuns la 40 de medici, cu două linii de gardă. 

Serviciul PEDITEL 0219010 este un program național și internațional de asistență medicală pediatrică gratuită, non stop, pentru fiecare copil din România, oriunde s-ar afla în lume. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe